שמיעת חדשות

ש: האם יש מצווה לשמוע חדשות כדי לדעת מה ריבונו של עולם עושה לכלל ישראל? ומה עם ערוץ 14?

ת: א. ערוץ 14, הוא טוב מאוד, הצלה גדולה, דברים אמיתיים, מוסריים, לאומיים. אשרינו שזכינו.

ב. יחד עם זה, כמו בכל דבר, יש לבחון מה האלטרנטיבה, החלופה. אם זה במקום ערוצים אחרים, הרי זה טוב מאוד. אם זה במקום לימוד תורה, רע מאוד, ביטול תורה.

ג. נכון שאדם צריך לפעמים להתאוורר, כמו שמזכיר הרמב''ם בשמונה פרקים פרק ה. אך גם בזה, כמו בכל דבר, אין להגזים. אלא מה שצריך, צריך, ומה שלא צריך, לא צריך. עם כל הכבוד לערוץ 14, חומש רש''י יותר טוב.

ד. כל תוכניות חדשות הן אריכות מקצועיות ללא צורך אמיתי. אומרים בחצי שעה, מה שאפשר לומר בכמה דקות. הגאון רב ליב שאל את אביו החפץ חיים, אם לקרוא עיתון. שאלו: בשביל מה? השיב: לדעת מה קורה. אמר החפץ חיים: אסכם לך את כל העיתונים: ''בעולם הזה יש עדיין בעיות''. עד כאן. אכן, יש בעיות, אך אין זה חיוני לדעת איזה צרה באיזה מקום ובאיזו שעה.

ה. אני הדל מקשיב חדשות חמש דקות כל יום תחת המקלחת בחמש בבוקר. וגם הן כל יום כמעט אותו דבר, והרוב הם דברים חסרי חשיבות.

ו. בעיקרו של עניין, בוודאי שיש לדעת מה קורה בעולם ובמיוחד בעם ישראל. אבל הכוונה היא להבין מה ד' עושה: זכור ימות עולם, בינו שנות דור ודור. לא היסטוריה של רצף מאורעות מתוארכות, אלא פגישה עם ריבונו של עולם.