סלקום או עם נורמלי
סלקום חשבו שאם יבטאו הזדהות עם הערבים הפורעים, זה יגדיל את מספר הלקוחות. טעו. העם היושב בציון הוא עם נורמלי - מלבד כמה מבולבלים. הוא אוהב את ארצו, הוא אוהב את מדינתו, והוא לא ימכור אותה בנזיד עדשים למדינת כל אזרחיה. כי מהי מדינת כל אזרחיה? אוסף של אנשים, מכל מיני לאומים, מכל מיני דתות, שחיים יחד באיזו ארץ, וכל אחד חותר לניצול מירבי של המדינה לתועלתו האישית, מה שכמובן גורר ניגודים, והם מוסדרים על ידי הבג"ץ.
אבל בשביל מדינת כל אזרחיה כזאת, הישראלי לא יתגייס לצבא ולא ימסור את נפשו ולא יסתכן. ולכן מדינה כזאת, תהיה סוף הצבא, וסוף המדינה, התאבדות עצמית.
אך ב"ה העם הינו בריא בנפשו ורחוק מזה. אך אסור להירדם בשמירה. דעות רעות מחלחלות לאיטן עד שכובשות הכל. ולהבדיל, יונסקו כתב מחזה הנקרא "קרנף", כיצד אדם מופיע עם פרצוף קרנף, וזה מוזר בעיני הכל, ועוד אחד, ועוד אחד, עד שכולם מתקרנפים, והבודד שנשאר אדם, הוא המעורר תמיהה. הוא מתכוון למה שקרה בגרמניה.
וכן הסופר ברטולד ברכט שברח מגרמניה, כתב ספר באותו נושא: העליה הנמנעת של ארתורו אואי Arturo UiThe Resistible Ascension Of . אדם זה נעשה ראש המאפיה וכבר אי אפשר לעשות דבר נגדו, אבל למה לא עצרו אותו מיד.
זה נקרא בסוציולוגיה: פיקוח חברתי, כלומר אמצעים שהחברה נוקטת בכל תוקף, כדי לשמור על אופיה.
חזק ואמץ בנורמליות ישראלית.