היזהר מגנבים
היזהר מגנבים. יש כל מיני גנבים: גונבי רכוש, גונבי זמן, גונבי בני אדם, גונב איש ומכרו, מות יומת. יש גונבי גופם של בני אדם, ויש גונבי נפשם, שכמובן הם יותר מסוכנים. הם גונבים אותך מעצמך. לא נותנים לך להיות עצמך. ואלו הולכים ומתרבים.
במה דברים אמורים? תקשורת, רשתות חברתיות, אינטרנט, "מומחים" מכל סוג ומכל זן, וחברים. כל אחד הוא גנרל, כל אחד הוא רופא, כל אחד הוא כלכלן, כל אחד הוא פוסק הלכה. וכל אלה גונבים ממך את אישיותך ומהנדסים אותה.
אתה מפחד לסטות מהמקובל. אתה הופך לקורבן הנסיבות המתחלפות. אתה מאבד כיוון חיים. אתה מאבד חייך, אתה חווה מות רגשי, מות אישיותי. אתה לכבוד האופנה. אופנת הלבוש אופנת הדיבור ואופנת המחשבה. אתה חושב ששם תמצא את אושרך.
לא כן. את אושרך תמצא בתוך עצמך. אתה יחיד ומיוחד. בשבילך נברא העולם. שם, בפנימיותך נמצא אושרך, ולא בשטן של ההשפעה הזרה לך, השטן השטחי והרמאי, השטן של הביקורת ההרסנית.
אבל כיצד תמצא את עצמך, הרי גנבו את האני שלך, והחליפו אותו באני מזויף, באני מעושה, באני סובל ומסכן?
לכן, השתמש ב"מדריך האוניברסלי של האני", שחיבר בטובו, יצרן האני שלך: תורת ד'. על ידי לימוד תורה וקיום התורה, תמצא את האני שלך בחזרה. הבט ישר, שקול כל דרכיך, אל תיטה ימין או שמאל (משלי ד, כה-כז). אינך אבוד, אינך נשכח. "נר לרגלי דברך, ואור לנתיבתי" (תהילים קיט, קה). אל תתן כח לכל מיני גורמים מבחוץ, הקשב לנשמתך האלהית, שדבר ד' מדבר אליך מתוכה. ואז אשריך, אשריך.