זה צבאנו!

צה"ל וביטחון

ש: זה צבאנו?! בעיה ראשונה: שולט שם הקוד האתי של ערכי צה''ל, על פיו יש לסכן חיילי צה''ל ולא פלסטינים חפים מפשע. וכך נהרגים חיילים. בעיה שניה: זה לא צבא צנוע. יש לינה יחד, יש נשים בכל מקום, מסגרות יותר ויותר מעורבות. בעיה שלישית: יש מאות הרוגים, פצועים ונכי צה''ל.

ת: א. מה החלופה? שלא יהיה לנו צבא?! אז נגמור בקבר, ואכן שם אין בעיות.

ב. אנא לא להאמין לכל מה שמספרים. אין לקבל שום דבר טרם הוכח שכן הוא. צריך להיות ביקורתי.

ג. אין אדם צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא, וכן אין צבא בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. זה עוד לא הצבא של המשיח. וגם אין מקור שבצבא של משיח כולם יהיו צדיקים. גם בצבא של דוד לא היו כולם צדיקים, אלא דברו לשון הרע.

ד. אלא אדם נידון על פי רובו, רובו זכויות, צדיק, רובו חובות, רשע. צבאנו הוא ריבוי זכויות ומעט חובות, לכן הוא צבא צדיק.

ה. לגבי ההרוגים, ודאי יש הרוגים במלחמה. גם בתורה כתוב פן ימות במלחמה. וכן יש גט מלחמה. אבל יש להבין פעם אחת ולתמיד, כאשר אדם הולך לצבא, הוא משתחרר מן האני. הוא כללי, כלל ישראלי. הוא נעשה איבר בגוף האומה. לפעמים איבר נהרס כדי להציל כל הגוף. חייל הינו מציל את העם, את הארץ, את קידוש השם. וזאת עד כדי מסירות נפש.

ו. אכן צבא הוא מצווה של מסירות נפש. מסירות נפש של חיים ומסירות נפש מכל הסוגים.

ז. מצווה יש לקיים כדת וכדין, ואשרי מי שמקיים אותה בהידור מצווה, לקיים כל פקודה בצורה הטובה ביותר.

ח. אך שהיא לא חוקית בעליל או לא מוסרית בעליל, אינה פקודה. היא לא פקודה בעייתית בלבד, היא בכלל לא פקודה. כמובן, אין להצהיר מול עם ועדה: אני מסרב פקודה אך פשוט אינה פקודה.

ט. לא בטוח שתמיד יש הכרח לחייל להיכנס לבית מסוכן. אולי יש אפשרויות על ידי כלב, או לירות. וכן הלאה, אולי יש אמצעים אחרים. אולי כן, אולי לא. יש לבדוק.

י. כמו כן, אם יש עבירה של צניעות, לא ישתתף, ואף ימחה, אם זה יועיל. ובוודאי אסור להשתתף בכל מיני אירועים חברתיים שאין להם ערך צבאי, והם מעורבים.

יא. אבל אחוות לוחמים היא מצווה גדולה מאוד, כשרה מאוד.

יב. בילויים כשרים לא חסרים, כגון ספר משניות קטן וכדומה בכיס, או MP3 עם שיעורי תורה.

יג. ואדרבה אנו רואים שאנשים רחוקי תורה, מתעוררים בצבא לתורה ומצוות, מתעניינים ושואלים.

יד. כמובן, במצווה הגדולה מאוד של צבא, גם שותפה אשתו של החייל, הוריו של החייל, בניו של החייל.

טו. סיכום: לשם יחוד קודשא בריך הוא ושכינתיה, הנני לקיים מצוות צבא, של הצלת העם, הארץ וקידוש השם.